Fiat'ın Avrupa'da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan modellerinden Punto, yeniden otomobil pazarına dönmeye hazırlanıyor.
Fiat, Abarth ve Lancia CEO'su Arnaud Belloni'nin açıklamalarıyla gündeme gelen yeni model, markanın küçük hatchback sınıfındaki iddiasını yeniden güçlendirmeyi hedefliyor.
GRANDE PANDA'DAN FARKLI OLACAK
2026 Paris Otomobil Fuarı'nda konuşan Belloni, Fiat'ın ürün gamında mutlaka bir Punto bulunması gerektiğini belirtti.
2018'de üretimi sona eren modelin dördüncü nesli, crossover tasarımlı Grande Panda'nın aksine geleneksel B segmenti hatchback sınıfında konumlanacak.

Yeni Punto'nun tasarımında geçmiş modelleri doğrudan taklit etmek yerine modern ve özgün çizgilerin tercih edilmesi planlanıyor.
Böylece Fiat, geçmişin tanınan model adını güncel bir tasarım anlayışıyla yeniden kullanmayı amaçlıyor.
ELEKTRİKLİ VE BENZİNLİ SEÇENEKLER GÜNDEMDE
1993 yılında ilk kez yollara çıkan Punto'nun yeni neslinin hem içten yanmalı hem de tamamen elektrikli motor seçenekleriyle sunulması bekleniyor.
Ancak modelin hangi platform üzerine inşa edileceği henüz netleşmiş değil. Yeni Punto'nun teknik özellikleri, tasarımı ve satış tarihi hakkında ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.
Modelin geri dönüşü, Fiat'ın Avrupa'da Renault Clio ve Dacia Sandero gibi güçlü rakiplerle rekabetini yeniden şekillendirebilir.