Oyun dünyasının dikkat çeken açık dünya serilerinden biri olan Watch Dogs için yolun sonuna gelindi.
Insider Gaming podcastinin son bölümünde açıklamalarda bulunan Insider Gaming'in kurucusu ve editörü Tom Henderson, Ubisoft'un seriyi sessizce sonlandırma kararı aldığını öne sürdü.
Henderson'a göre şirket, yeni bir Watch Dogs oyunu üzerinde aktif bir geliştirme süreci yürütmüyor ve marka, Ubisoft'un gelecek planları arasında artık yer almıyor.

İddialara göre Ubisoft, Watch Dogs serisiyle ilgili resmi bir iptal duyurusu yapmadı. Ancak uzun süredir yeni bir oyunla ilgili herhangi bir sızıntı, geliştirme bilgisi ya da şirket içi hareketlilik yaşanmaması, serinin fiilen rafa kaldırıldığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.
Tom Henderson, podcast yayını sırasında yaptığı açıklamada, Ubisoft'un iç stüdyolarının artık Watch Dogs markası için kaynak ayırmadığını ve projenin öncelik listesinden çıkarıldığını ifade etti.
Serinin son oyunu Watch Dogs: Legion, 2020 yılında piyasaya sürülmüştü. Oyun, "herkes oynanabilir" sistemiyle dikkat çekse de hem satış performansı hem de oyuncu geri dönüşleri açısından Ubisoft’un beklentilerini tam anlamıyla karşılayamadı.
Ubisoft cephesinden Watch Dogs serisinin iptal edildiğine dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak sektör kaynaklarının aktardığı bilgiler ve uzun süredir devam eden sessizlik, serinin geleceğiyle ilgili umutları büyük ölçüde azaltmış durumda.
Oyun dünyasında bir döneme damga vuran Watch Dogs’un, şimdilik belirsiz bir süreliğine rafa kaldırıldığı değerlendiriliyor.