Nintendo 3DS'e GeForce NOW geldi: PC oyunları elde oynanıyor

Nintendo'nun yıllar önce piyasaya sürdüğü 3DS, yeni bir homebrew uygulaması sayesinde bulut oyun platformuna dönüştü. Kasumi isimli açık kaynaklı uygulama, GeForce NOW üzerinden çalışan PC oyunlarının New Nintendo 3DS modellerinde oynanmasını sağlıyor.

Kasumi; New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL ve New Nintendo 2DS XL modellerinde çalışıyor. Oyunlar konsolun donanımında çalışmak yerine NVIDIA'nın GeForce NOW sunucularında işleniyor. 3DS ise oyunun görüntüsünü ve sesini aktarırken oyuncunun kontrol girişlerini sunucuya gönderiyor.

Uygulama, cihazın donanımsal video çözücüsünden yararlanıyor. Bu nedenle orijinal Nintendo 3DS ve Nintendo 2DS modelleri desteklenmiyor. Kasumi'nin kullanılabilmesi için konsolda Luma3DS gibi özel firmware bulunması gerekiyor.

Oyunlar 30 FPS'e kadar ve 960 x 540 piksele kadar çözünürlükte yayınlanabiliyor. 3DS'in sınırlı Wi-Fi bağlantısı nedeniyle uygulama yaklaşık 1 Mbps bit hızında çalışacak şekilde optimize edilmiş durumda. Testlerde ağ gecikmesinin yaklaşık 60-80 ms seviyesinde olduğu belirtiliyor.

Kontroller de 3DS'e özel olarak düzenlenebiliyor. Circle Pad ve C-Stick analog olarak kullanılabilirken dokunmatik ekran üzerinden bazı ek tuşlara erişilebiliyor. Kullanıcılar oyun bazında tuş eşlemesi yapabiliyor, jiroskopla nişan alabiliyor ve yayın ayarlarını değiştirebiliyor.

Kasumi, GeForce NOW'un ücretsiz üyelik katmanını da destekliyor. Dolayısıyla kullanıcıların uygulamayı denemek için ücretli bir abonelik alması gerekmiyor. Ancak ücretsiz üyelikteki sıra ve oturum süresi sınırları geçerliliğini koruyor.

Açık kaynaklı proje şu anda beta aşamasında ve GPL-3.0 lisansı altında geliştiriliyor. Kasumi, Nintendo veya NVIDIA tarafından resmi olarak desteklenmiyor. Buna rağmen uygulama, eski 3DS donanımını GeForce NOW üzerinden güncel PC oyunlarına erişebilen sıra dışı bir taşınabilir oyun cihazına dönüştürüyor.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle