NVIDIA'nın Türkiye'de GAME+ iş birliğiyle sunduğu bulut tabanlı oyun servisi GeForce NOW, kullanıcıları yakından ilgilendiren önemli bir değişikliğe hazırlanıyor.
Şirket, bugüne kadar yalnızca yeni aboneler için uygulanan oyun süresi sınırını, mevcut ücretli kullanıcıları da kapsayacak şekilde genişletme kararı aldı.
Yeni düzenlemeye göre Performance ve Ultimate paketlerine sahip aboneler, Ocak 2026 itibarıyla ayda 100 saat oyun oynama hakkına sahip olacak.
Belirlenen sürenin aşılması durumunda ise kullanıcıların ek oyun süresi için ilave ücret ödemesi gerekecek.

NVIDIA tarafından alınan bu kararın, sunucu yoğunluğunu azaltmak ve hizmet kalitesini daha dengeli hale getirmek amacıyla hayata geçirildiği belirtiliyor.
Daha önce yapılan açıklamalarda, bu sınırlamanın yalnızca yeni üyeleri etkileyeceği ifade edilmişti. Ancak güncellemeyle birlikte uygulama, tüm ücretli aboneleri kapsayacak şekilde genişletilmiş oldu.
Aylık 100 saatlik kullanım süresi, günlük ortalama 3 saate denk gelirken, özellikle uzun süre oyun oynayan kullanıcılar için bu sınır dikkat çekici bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Oyun süresini aşan aboneler, ihtiyaçlarına göre ek paketler satın alarak hizmeti kullanmaya devam edebilecek.
GeForce NOW'daki bu yeni dönem, bulut oyun servislerinde kullanım sınırı ve fiyatlandırma modellerinin yeniden şekillendiğine işaret ederken, oyuncular arasında da şimdiden tartışma konusu olmuş durumda.