Samsung ve Volkswagen’den dikkat çeken iş birliği: Galaxy telefonlar artık otomobil anahtarı

Samsung, Wallet uygulamasındaki Dijital Anahtar desteğini Volkswagen’in elektrikli otomobillerine genişletti. Avrupa’da kullanıma sunulmaya başlayan özellik sayesinde uyumlu Galaxy telefonlar, fiziksel otomobil anahtarının yerini alabilecek.

Yeni özellik; ID. Polo, ID. Cross, ID.3neo, ID.4, ID.5, ID.7 ve ID. Buzz modellerini destekliyor. Telefon ve otomobil arasındaki bağlantı, cihazın donanımına bağlı olarak UWB veya NFC üzerinden kuruluyor.

UWB desteği bulunan cihazlarda kullanıcı telefonu cebinden çıkarmadan otomobile yaklaşarak kapıları açabiliyor. NFC ise telefonu belirlenen noktaya yaklaştırarak kapıların açılmasına ve aracın çalıştırılmasına imkan tanıyor. Remote Key Entry desteğiyle bagaj da telefon üzerinden açılabiliyor.

DİJİTAL ANAHTAR BAŞKALARIYLA PAYLAŞILABİLECEK

Samsung Wallet’ın sunduğu bir diğer özellik ise dijital anahtarın aile üyeleri veya güvenilen kişilerle paylaşılabilmesi. Araç sahibi, farklı kullanıcılara çeşitli erişim izinleri tanımlayabiliyor.

Güvenlik tarafında ise dijital anahtar bilgileri Galaxy cihazında saklanıyor ve Samsung Knox altyapısıyla korunuyor.

Telefonun kaybolması durumunda anahtar, Samsung Find üzerinden uzaktan yönetilebiliyor veya kaldırılabiliyor.

HER VOLKSWAGEN MODELİ DESTEKLENMİYOR

Özelliğin kullanılabilmesi için aracın ID. yazılımı 6.0.1 sürümünü çalıştırması, 27 Nisan 2026 veya sonrasında üretilmiş olması ve “Preparation for Digital Key” paketine sahip olması gerekiyor.

Dolayısıyla desteklenen bir ID. modeline sahip olmak tek başına yeterli değil. Volkswagen sahiplerinin aracın üretim tarihi, yazılım sürümü ve donanım paketini de kontrol etmesi gerekiyor.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle