Çinli GAC, Aion V modelini Avrupa’da üretecek

Çinli otomotiv üreticisi GAC Group, elektrikli SUV modeli Aion V’yi Avrupa’da üretme kararı aldı. Şirket, modelin seri üretimi için Avusturya’nın Graz kentindeki Magna tesisleriyle anlaşmaya vardı.

Bu adım, GAC’ın Avrupa pazarında daha güçlü bir konum elde etme hedefinin önemli bir parçası olarak görülüyor. Avrupa Birliği’nin Çin menşeli elektrikli araçlara uyguladığı yüksek tarifeler, GAC’ın yerel üretim kararında belirleyici oldu.

Avrupa’da üretim yapmak, şirketin maliyetleri düşürmesini sağlayarak rekabet gücünü artıracak. Magna’nın çok yönlü üretim hattı, elektrikli ve içten yanmalı araçların aynı platformda üretilebilmesine olanak tanıyor.

GAC yöneticileri, Avrupa’nın şirketin küresel stratejisinde kilit pazar olduğunu vurgularken, yerel üretimin satış ve servis ağının genişletilmesi için önemli bir zemin oluşturacağını belirtiyor.

Aion V, Avrupa’daki satışa hazırlık sürecinde Euro NCAP’ten beş yıldızlı güvenlik puanı alarak dikkat çekmişti. WLTP standartlarına göre 510 kilometreye varan menzil sunan model, hızlı şarj desteğiyle bataryasını yaklaşık 24 dakikada yüzde 80’e kadar doldurabiliyor.

GAC, 2027 yılına kadar Avrupa satışlarını 17 kat artırmayı hedefliyor. Yerel üretim, bu hedef doğrultusunda markanın büyüme stratejisinde önemli bir rol oynayacak.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle