Firefox’tan kullanıcıları sevindiren karar! Dahili VPN artık ücretsiz ve sınırsız

Chromium tabanlı tarayıcılara güçlü bir alternatif olmayı sürdüren Firefox, kullanıcı gizliliğini artıran dahili VPN özelliğini yeni ülkelerde de erişime açtı.

İlk etapta ABD, İngiltere, Fransa, Kanada ve Almanya’da sunulan hizmet; Avustralya, İtalya, İspanya, Hollanda, Norveç, İsveç ve birçok yeni pazarı kapsayacak şekilde genişletildi.

Mozilla’nın yaptığı açıklamaya göre, daha önce 50 GB kullanım hakkı sunan dahili VPN hizmeti geçici bir süre için tamamen sınırsız hale getirildi.

Kullanıcılar, 31 Ağustos’a kadar ek bir kota endişesi yaşamadan güvenli bağlantı özelliğinden yararlanabilecek.

EK UYGULAMA İHTİYACINI AZALTIYOR

Firefox’un tarayıcı içine entegre ettiği VPN altyapısı, temel gizlilik ve güvenlik ihtiyaçları için üçüncü taraf VPN uygulamalarına olan gereksinimi azaltmayı hedefliyor. Kullanıcılar, tarayıcıdan ayrılmadan internet trafiğini daha güvenli bir şekilde yönlendirebiliyor.

Son yıllarda tarayıcı üreticileri yalnızca hız ve performans alanında değil, gizlilik özellikleri konusunda da rekabet ediyor.

Mozilla’nın VPN hizmetini daha fazla kullanıcıya açması ve geçici olarak sınırsız hale getirmesi, bu rekabette dikkat çeken adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle