ABD Başkanı Donald Trump, yapay zekâ için "Artificial Intelligence" yerine “Super Intelligence” ifadesinin kullanılmasını savunuyor. Trump, Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada eski terimi kullanmaya devam edenleri "düşman" olarak nitelendirdi.
Donald Trump, daha önce Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda "Artificial Intelligence" ifadesinin teknolojiyi tanımlamak için yeterince uygun olmadığını belirtmişti.
Bu kapsamda yeni bir isim belirlemek amacıyla takipçilerine anket sunan Trump; “Superior Intelligence”, “Extreme Intelligence” ve “Supreme Intelligence” seçeneklerini gündeme getirmişti.

Ancak Trump’ın son tercihi ankette yer almayan "Super Intelligence" oldu. ABD Başkanı, yeni açıklamasında Beyaz Saray’ın bu terim yerine hâlâ “Artificial Intelligence” ifadesini kullanan kişileri düşman olarak gördüğünü söyledi.
Trump'ın açıklaması, yapay zeka teknolojisinin adlandırılması konusundaki tartışmayı yeniden gündeme taşıdı. Bazı şirketlerin de "Super Intelligence" ifadesini kullanmaya başladığı belirtilirken, bu terimin teknoloji sektöründe ne ölçüde yaygınlaşacağı henüz netlik kazanmadı.