SoftBank’tan dev satış: Nvidia’daki tüm hisselerini sattı!  

Japon yatırım devi SoftBank, ABD’li çip üreticisi Nvidia’daki tüm hisselerini elden çıkararak 5,83 milyar dolar gelir elde etti. Şirket, bu satışla birlikte kaynaklarını OpenAI ve yapay zeka odaklı yatırımlarına yönlendirmeyi planlıyor.

SoftBank, ekim ayında 32,1 milyon Nvidia hissesini satarken, aynı dönemde T-Mobile hisselerinden de 9,17 milyar dolarlık çıkış yaptı. Mali İşlerden Sorumlu Direktör Yoshimitsu Goto, satışların “varlıkları nakde çevirme stratejisinin bir parçası” olduğunu belirtti.

SoftBank’in bu hamlesi, teknoloji devinin 2017’de Nvidia’ya yaptığı ilk yatırımı hatırlatıyor. O dönem yaklaşık 4 milyar dolarlık hisseye sahip olan SoftBank, 2019’da bu hisseleri tamamen elden çıkarmıştı.

Elde edilen gelirlerin büyük kısmı, şirketin OpenAI ve Ampere yatırımlarına aktarılacak. SoftBank’ın Vision Fund’u, bu satışlardan elde ettiği kazançla 19 milyar dolarlık olağanüstü gelir elde etti ve şirketin kârını ikinci çeyrekte iki katına çıkardı.

SoftBank, Nvidia hisselerini satsa da yapay zekâ alanındaki iddiasını sürdürüyor. Şirket, 500 milyar dolarlık Stargate veri merkezi projesi dahil olmak üzere birçok dev AI girişiminin arkasında yer alıyor.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle