Realme, Çin pazarından çekildiğini resmen duyurdu

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Realme, sürpriz bir kararla Çin pazarındaki faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu.

Şirket, bundan sonra büyüme potansiyeli gördüğü küresel pazarlara odaklanacağını açıkladı.

Realme'nin yeni stratejisi kapsamında özellikle İskandinav ülkeleri başta olmak üzere Avrupa'nın belirli bölgelerine daha fazla yatırım yapması bekleniyor.

Şirketin Danimarka, Finlandiya, Norveç, İsveç ve İzlanda gibi pazarlarda faaliyetlerini güçlendireceği öne sürülüyor.

Karar, kısa süre önce OnePlus'ın Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarından çekileceğini açıklamasının ardından geldi.

Her iki marka da OPPO çatısı altında faaliyet gösterse de Realme, kararın tamamen şirketin küresel büyüme stratejisi doğrultusunda alındığını belirtti.

Öte yandan Realme, tüm uluslararası operasyonlarını durdurmayacak. Şirket, Hindistan gibi güçlü olduğu pazarlarda faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, kaynakların daha yüksek büyüme potansiyeline sahip bölgelere yönlendirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Realme, Türkiye pazarında da geçmişte faaliyet göstermiş ancak uzun süre önce resmi operasyonlarını sonlandırmıştı. Yeni stratejiyle birlikte şirket, küresel varlığını daha sınırlı ancak daha güçlü olduğu pazarlarda sürdürmeyi amaçlıyor.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle