Nvidia, DLSS 4.5 Ray Reconstruction için tarih verdi

Nvidia, Gamescom 2026 kapsamında düzenleyeceği GeForce On Community Update etkinliğinde RTX teknolojilerine ilişkin yeni duyurular yapmaya hazırlanıyor.

25 Ağustos'ta gerçekleştirilecek etkinlikte gözler özellikle DLSS 4.5 Ray Reconstruction teknolojisine çevrilmiş durumda. Nvidia, etkinliğin 25 Ağustos'ta saat 17.00'de başlayacağını duyurdu.

Nvidia'nın daha önce duyurduğu DLSS 4.5 Ray Reconstruction, ışın izlemeli oyunlarda görüntü kalitesini artırmaya odaklanıyor.

Yeni model; daha gelişmiş yapay zeka işleme, daha iyi zamansal kararlılık ve özellikle hareketli sahnelerde daha net görüntüler sunmayı hedefliyor. Şirket, yeni modelin önceki sürüme kıyasla daha fazla işlem gücü ve parametre kullanacağını belirtiyor.

Yeni teknolojinin Call of Duty: Modern Warfare 4 beta dosyalarında ortaya çıkması da beklentileri artırdı. Sızıntılara göre DLSS 4.5 Ray Reconstruction'ın yeni modeli bazı oyunlarda test edilebiliyor.

Gamescom etkinliğinde yalnızca DLSS 4.5'in gündeme gelmesi beklenmiyor. Nvidia'nın DLSS 5, RTX Spark ve Reflex 2 gibi teknolojiler hakkında da yeni bilgiler paylaşabileceği öne sürülüyor. Ancak şirket, etkinlikte hangi özelliklerin duyurulacağını henüz ayrıntılı şekilde açıklamadı.

Nvidia'nın resmi açıklamasına göre etkinlikte en yeni RTX oyunları ve GeForce özellikleri ele alınacak. Yayın, şirketin YouTube ve Twitch kanallarında gerçekleştirilecek.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle