M1 MacBook Air, Ukraynalı askerin hayatını kurtardı

Ukrayna'daki savaşın teknolojiyle kesiştiği sıra dışı bir olay sosyal medyada gündem oldu.

Ukraynalı bir asker, M1 MacBook Air sayesinde ölümcül olabilecek bir mermi parçasından kurtuldu. Cihazın kasasında büyük bir delik açılmasına rağmen ekranın çalışmaya devam etmesi ise dikkat çekti.

Olay, X platformunda @lanevychs kullanıcı adıyla paylaşılan gönderilerle ortaya çıktı. Eski bir film fotoğrafçısıyken Ukrayna ordusuna katıldığı belirtilen asker, MacBook Air'inin kendisini nasıl koruduğunu gösteren iki fotoğraf yayınladı.

Görsellerde, ekran panelinde ve alt kasada şarapnel parçasının açtığı net bir delik görülüyor. Darbenin cihazın iki yüzünü de deldiği, ancak metal gövdenin parçanın hızını keserek askerin vücuduna ulaşmasını engellediği anlaşılıyor.

Askerin paylaşımında, söz konusu şarapnel parçasının doğrudan gövdesine isabet etmesi halinde hayati sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Bu nedenle MacBook'un adeta "kalkan görevi" gördüğü ifade ediliyor.

Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan görüntüler, hem savaşın ne kadar öngörülemez olduğunu hem de sıradan bir teknolojik ürünün beklenmedik bir anda hayat kurtarabileceğini gözler önüne serdi.

Uzmanlar, bu tür olayların tamamen tesadüf olduğunu ve elektronik cihazların balistik koruma amacıyla tasarlanmadığını hatırlatsa da, yaşanan olay teknoloji tarihinde ilginç bir anekdot olarak yerini aldı.

Paylaş
Teknoloji Turu'nu Google'da kaynak olarak ekle