Yenilenmiş elektronik ürün pazarında öne çıkan EasyCep, önemli bir yatırım turunu başarıyla tamamladı.
Şirket, Oleka Capital, RePie Portföy ve Ziraat Portföy’ün katılımıyla toplam 45 milyon dolarlık yatırım aldı.
Bu gelişme, hem EasyCep'in ölçek büyütme hedefleri hem de yenilenmiş teknoloji ürünlerine olan talebin artışı açısından dikkat çekici bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yatırım turuna katılan fonların teknoloji odaklı girişimlere verdiği destek, sektördeki büyüme potansiyelinin altını çizerken, EasyCep’in bu finansmanla operasyonlarını genişletmesi ve yeni hizmet kanalları oluşturması bekleniyor.
Şirketin özellikle stok yönetimi, lojistik altyapı ve ürün tedarik zincirini daha güçlü hale getirmeye odaklanacağı ifade ediliyor.
Yenilenmiş telefon, tablet, bilgisayar ve çeşitli elektronik cihazların satışını yapan EasyCep, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik temelli iş modeliyle son dönemde hızla büyüyen bir pazarın merkezinde yer alıyor.

Alınan yatırım, markanın bu alandaki konumunu güçlendirmesi adına kritik bir miletaşı niteliği taşıyor.
Uzmanlar, elektronik ürün döngüsünü yeniden kazandıran yenileme pazarının önümüzdeki yıllarda daha da genişleyeceğini belirtiyor.
EasyCep'in aldığı yatırımın ise hem yerel pazarda rekabeti artırması hem de Türkiye merkezli teknoloji şirketlerinin görünürlüğünü yükseltmesi bakımından önemli olduğu belirtiliyor.