ABD, teknoloji ürünlerine yönelik güvenlik politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Son olarak Federal Communications Commission (FCC), resmi onay sürecinden geçmeyen yabancı üretim Wi-Fi yönlendiricilerinin ülkede satışını yasakladı.
FCC tarafından alınan karara göre, gerekli sertifikasyon ve güvenlik testlerinden geçmeyen yabancı menşeli Wi-Fi router'lar artık ABD pazarında satışa sunulamayacak. Kararın, özellikle ulusal güvenlik risklerini minimize etmek amacıyla alındığı belirtiliyor.
Yetkililer, halihazırda kullanımda olan ya da daha önce resmi onay almış cihazların bu düzenlemeden etkilenmeyeceğini açıkladı. Bu kapsamda, mevcut modellerin hem satışı hem de kullanımı devam edecek.

Yeni geliştirilecek Wi-Fi yönlendiriciler için ise çok daha kapsamlı bir denetim süreci devreye girecek. ABD'de satışa sunulacak cihazların, artık daha sıkı ulusal güvenlik testlerinden geçmesi gerekecek. Bu testlerin, veri güvenliği ve olası siber tehditlere karşı dayanıklılığı ölçmeye odaklanacağı ifade ediliyor.
ABD'li yetkililer, özellikle yabancı üretim ağ cihazlarının potansiyel güvenlik açıkları barındırabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle alınan yeni kararın, hem bireysel kullanıcıların hem de kurumların veri güvenliğini artırmayı hedeflediği vurgulanıyor.
Yeni düzenlemenin, teknoloji şirketleri açısından daha maliyetli ve uzun sertifikasyon süreçleri anlamına gelebileceği, ancak ABD’nin siber güvenlik politikaları doğrultusunda benzer adımların devam edebileceği değerlendiriliyor.