Küresel araştırma şirketi Omdia, 2025 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin küresel akıllı telefon satış verilerini açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre, pazar bir önceki yıla kıyasla %3 büyüme göstererek toplam 320 milyon cihaz sevkiyatına ulaştı.
Bu büyümede özellikle Afrika (%25) ve Asya-Pasifik (%5) bölgelerindeki artan satışlar etkili oldu. Pazarın genel büyümesi ise 100 dolar altı ve 700 dolar üzeri fiyat segmentlerinde yoğunlaştı.
ZİRVE EL DEĞİŞTİRDİ
Samsung, 60.6 milyon adetlik sevkiyat ve %19 pazar payı ile yeniden zirveye yerleşti. Şirketin %6'lık büyümesinde Galaxy Z Fold7, Flip7 ve Galaxy A serisi modellerinin payı büyük oldu.
İkinci sıradaki Apple, 56.5 milyon iPhone sevkiyatı yaparak %18 pazar payı elde etti. iPhone 17 serisinin "fiyat-performans dengesi" ile beklentilerin üzerinde satması, şirketin yıllık %4 büyümesini sağladı.

İLK BEŞTE REKABET KIZIŞTI
Xiaomi, 43.4 milyon adet sevkiyat ve %14 pazar payı ile üçüncü sıradaki istikrarlı konumunu korudu. Dördüncü sırada ise Infinix, iTel ve Tecno markalarını barındıran Transsion grubu yer aldı.
Transsion, 28.6 milyon sevkiyat ve %9 pazar payı ile ilk beş içindeki en hızlı büyüyen üretici oldu. Beşinci sıradaki Vivo ise 28.5 milyon sevkiyatla %9 pazar payına ulaştı.